isabellebakar

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2013

Hi-hat Cupcakes

Av Isabelle - 19 oktober 2013 19:29

Tänkte lägga ut mitt första recept. 

Jag har bakat Hi-hat cupecakes en gång. Dom är inte jätte lätta att göra men inte häller jätte svåra.

Jag tycker att dom är super läckra att kolla på men tycker personligen att vanliga choklad cupcakes är godare.

När jag bakar cupecakes brukar jag hitta recept i Leilas Lindholms bok "Hello cupcake".


Det blir 12 stycken.

Ingredienser:

3 st ägg

2.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
50 g smör 
1 dl gräddfil 
2 msk kallt kaffe 
3.5 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
4 msk kakao av god kvalitet 
1 nypa salt 
100 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70 %


Maräng

6 st äggvitor
8.5 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
1 st citron, saften 


Chocolate coating

350 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70% 
3 msk matolja 

 

Gör såhär:

1.Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Blanda ner den smälta chokladen i smeten.

7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna

Maräng
1.Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.

2.Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).

3. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.

4.Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.

5.Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.

6.Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan).

 Chocolate coating
Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.

1. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.

2. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.

3. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.

 

Lycka till!

 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabelle - 11 januari 2014 14:49


Hej, jag har bakat små franska och tänkte lägga upp receptet på dom. Små franska 16 stycken Ingredienser 4dl finger varmt vatten 37 grader 50 g jäst 4 msk olja Lite salt 8-10dl vetemjöl Vallmofrön Gör så här: Sätt på ugnen på 250 grade...

Av Isabelle - 28 december 2013 01:06


Idag gjorde jag och min kompis en super god chokladmilkshake, så jag tänkte skriva ner receptet här.   Chokladmilkshake 2 personer   Ingredienser: 4dl is (isbitar) 4dl Mjölk 2dl riven choklad 1 tsk Vaniljsocker Cirka ½ msk Kakao S...

Av Isabelle - 4 november 2013 21:12

Rösta gärna på vad du vill ha mer av i bloggen.  

Av Isabelle - 1 november 2013 20:32


Jag bakade även en halloween tårta till halloween. Jag gjode bara en helt vanlig enkel tårta med ett vitt marsipanlock på.  Sen satte jag bara på lite halloween godis.   Det man behöver för att göra tårtan: Tårtbottnar Vispgrädde Marsan...

Av Isabelle - 1 november 2013 20:10

Till halloween festen jag hade med min kompis bakade vi kokosögon. Dom är väldigt enkla att göra, det ända som är lite pyssligt är att göra själva ögonen.   12 Kokosögon: Ingredienser till ögongloben: 2 dl florsocker 2,5 dl kokosflingor ...

Presentation


Jag heter Isabelle och jag älskar att baka. Föj min blogg för att få tips och recept.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni ha mer bloggning om?
 Recept
 Tips om bakning
 Lägga ut bilder på det jag bakar
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards